Acai na Tigela ver 1

Acai na Tigela

To doskonałe Brazylijskie śniadanie na upalne dni.

Takie śniadanie to miłe ochłodzenie, a zarazem niezwykłe doładowanie witaminami i mikroelementami na cały dzień.

Acai na Tigela

 

 

 

Składniki:

  • 100 g puree Acai 100% Frutamil (lub Top Acai – wtedy nie ma potrzeby słodzić)
  • 30 ml syropu z Guarany lub miodu/syropu z Agawy
  • banan
  • Granola
  • kruszony lód opcjonalnie
  • Opcjonalnie: dodać inne owoce: truskawki, miąższ z Papai, Mango, Marakui


Sposób przygotowania:

Kostkę puree Acai 100% pociąć na mniejsze kawałki włożyć na blendera, dodać pół banana, kruszony lód i syrop z guarany lub miód.

Jeśli masz ochotę na inne owoce dodaj również. Zmiksować na gładką masę.

Podawać w miseczce albo talerzu udekorować plasterkami banana lub kawałkami truskawek i posypać granolą.